Dr. Gérecz Balázs vagyok, szülész-nőgyógyász szakorvos.

A Szentendrei Ferences Gimnáziumban érettségiztem, majd a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem a diplomámat 2012-ben. Kiemelten érdekelt a szülészet-nőgyógyászat, ennek megfelelően tudományos diákköri, valamint gyakornoki munkát végeztem a II. sz. Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinikán, valamint a Honvéd Kórházban.

Munkásságomat a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban kezdtem, és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban folytattam. 2017-ben szereztem a szülészet-nőgyógyászati szakvizsgámat, és az ultrahang vizsgálatokhoz szükséges licenszvizsgát. A magánrendelésen kívül a csepeli Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatban, valamint a Maternity Magánklinikán dolgozom.

Változatosság

A szülészet-nőgyógyászat elsősorban annak változatossága miatt fogott meg, hiszen az általános nőgyógyászattól kezdve, a endokrinológián, ultrahang diagnosztikán és terhesgondozáson keresztül a műtéti- és szülészeti tevékenységig széles repertoárt kínál fel.

Kiemelt érdeklődési köreim közé tartozik az ultrahang-diagnosztika, a terhesgondozás, és az operatív (különös tekintettel a laparoszkópos és hiszteroszkópos) beavatkozások.

Sikerélmény

A szülészet-nőgyógyászat gyakorlása közben rengetegszer lehet sikerélménye orvosnak-páciensnek egyaránt. Például egy életminőséget tartósan rontó menstruációs zavar tünetmentessé tétele, vagy egy hosszas várakozást követő gyermekáldás öröme hozzájárulnak ahhoz a lelki munícióhoz, ami miatt érdemes ezt a hivatást űzni.

Felemelő olyan pillanatokban osztozni páciensekkel, amikor például egy többszörösen terhelt előzményű kismama, akinek szigorúan megtiltották, hogy harmadik gyermeket szüljön - rendkívül szoros együttműködés, és sok-sok izzadságos óra árán - sikerrel hozza világra egészséges gyermekét. Egy másik páciensem két éve - egyéb kórházban végzett műtétet követő - állandósult, minden napos hasi fájdalommal élt. Sajnálkozva hozták tudomására, hogy ezzel együtt kell élnie. Megszerveztünk neki, és sikerrel kiviteleztünk egy kiterjesztett műtétet. Az az öröm, amit az első fájdalommentes napja jelentett ennek a páciensnek értelmet ad a munkának, hivatásnak és küzdelemnek.

A munkán túl...

Munkám és hivatásom mellett számos hobbimnak is előszeretettel hódolok. Mint ahogy a magzatnak az anyaméhben, nekem is lételemem a víz: akvarisztika, vizes sportok, vitorlázás szerepelnek a szabadidős tevékenységeim között. Érdekel az informatika és a közlekedés; szeretek fotózni, kerékpározni, olvasni. Otthonosan mozgok a konyhában: a kovászos kenyér sütésétől a sous vide-ig minden érdekel a gasztronómiából.

Megosztás